Schüssler celzout en Orthomoleculaire therapie

Moeder aarde bevat alles wat wij nodig hebben.

Waarvoor helpt het?

Aanvulling van mineralen helpt bij vele aandoeningen zoals gewrichtsklachten, vermoeidheid, hartkloppingen, huidaandoeningen, oedeem, astma, haaruitval, brokkel nagels, spijsverteringsklachten, allergieën enzovoorts.

Schüssler celzouten en Orthomoleculaire therapie

Naast water en de juiste pH (zuurgraad), zijn mineralen één van de drie essentiële benodigdheden van ons lichaam. Uit onze vaak eenzijdige en gemanipuleerde voeding halen we echter veelal niet meer voldoende mineralen (zouten). En door de omgevingsfactoren (stress, straling) verbruiken we des te meer en ontstaan mogelijk tekorten. Een teveel aan mineralen is eveneens schadelijk. We weten allemaal dat natrium en kalium de werking van het hart beïnvloeden. Zo maar een multi-preparaat innemen is alleen al om die reden onverstandig.Celzouten van Schüssler zijn mineralen die zo verdund zijn, dat het functioneren van gezonde cellen niet verstoord wordt en aanwezige verstoringen toch opgelost worden. Overdosering kan niet. Door de verdunning (potentie) kunnen de zouten door de celwand (intracellulair) en komen zij via het mondslijmvlies in het bloed en zo naar alle cellen, weefsels en organen om deze te versterken.

Naast mineralen kan het lichaam vitaminen, enzymen, prebiotische bacteriën, aminozuren ofwel allerlei bouwstoffen tekort komen die de biochemie in het lichaam verstoren. Via orthomoleculaire suppletie worden organen geholpen om weer  naar behoren te werken.

Hoe werkt het?

Via analyse van de klachten, een analyse en Bioresonantie,  meten we welke stoffen/ mineralen het lichaam tekort komen en hoeveel en wanneer deze aangevuld zouden moeten worden.