Ontzuring en voeding

Als het hoofd en hart op 1 lijn zitten, ontstaat vruchtbaar handelen.

Waarvoor helpt het?

Ontzuring helpt onder andere veel huid- en gewrichtsaandoeningen op te lossen. Ook helpt het ontstekingen en migraine/hoofdpijn tegengaan en verlicht het menstruele- en overgangsklachten. Ontzuren is het creëren van de juiste pH- waarde in het lichaam. Een juiste pH zorgt voor een juiste celwerking en geeft meer energie. Altijd maar moe? Ontzuren helpt. Hierbij is voeding één van de drie bepalende onderdelen.

Wat is het?

Ons lichaam streeft naar innerlijk evenwicht, zodat lichaamscellen optimaal kunnen werken. Hiervoor zijn 3 zaken essentieel:

  1. voldoende vocht (water)
  2. voldoende mineralen (bouwstoffen)
  3. de juiste zuurgraad (pH)

Een maag heeft bijvoorbeeld. een zuurgraad (pH) van 2, genoeg om een WC mee te ontkalken. Essentieel voor de afbraak van indringers bij de eerste poort van onze spijsvertering. Ons bloed heeft een pH van 7.35-7.45. Een kleine afwijking kan reeds levensbedreigend zijn. Onze urine dient (afhankelijk van het dagtijdstip) een pH te hebben tussen de 6.2 en 7.6. Een juiste pH zorgt voor een optimale enzymwerking (essentieel voor de spijsvertering/ stofwisseling). Buiten de norm spreken we van verzuring.

Mineralen neutraliseren zuren. Een tekort aan mineralen werkt verzuring in de hand. Dit leidt tot klachten als o.a. vermoeidheid, spier- en gewrichtsproblemen, ontstekingen, problemen met de ontlasting, allergieën. We raken verzuurd door:

  1. Verkeerde voeding (bijv door suikers, koffie, alcohol, smaakversterkers e.d.) en voeding met onvoldoende mineralen.
  2. Stress (frustratie, onzekerheid, angst e.d.). Stress vreet bijvoorbeeld vitamine B.
  3. Straling (GSM, zendmasten, geopathie e.d.). Straling vreet bijvoorbeeld calcium.

Voeding is de brandstof voor onze motor. Vanuit de natuurgeneeskunde is natuurvoeding op zijn plaats. Maar waar is de natuur in onze voeding nog? Margarine verschilt maar 1 molecuul van plastic… Uitgangspunt is een voedingsplan voor je te maken dat je lichaam zo min mogelijk belast, dat helpt herstellen en reinigen (afvalstoffen afvoeren). Door voeding die zo min mogelijk bewerkt is, dicht bij de natuur staat (bijvoorbeeld seizoensgroenten) en met een goed zuur- base evenwicht.

Hoe werkt het?

We starten met een analyse, bestaande uit:

  • pH meting
  • een meting via Bioresonantie om vast te stellen of het lichaam ergens intolerant of allergisch voor is en welke essentiële stoffen het lichaam tekort komt.
  • Een voedingsdagboek

Vervolgens wordt een individueel voedings- en ontzuringsplan opgesteld, bestaande uit do’s en dont’s. Ook kan een detoxprogramma aangereikt worden.